Укр
МІСТО: КИЇВ
РІК: 2023
ФОРМАТ: МУЗИЧНИЙ БАР
ДИЗАЙН: YOD DESIGNN
БАР МЕНЕДЖЕР: АНДРІЙ ФОКІН,АРТЕМ СКАПЕНКО
ПРО HRAM
Цей обʼєкт є особливим для команди BAREX з декількох причин. По-перше, співвласником бару є Степан Цуцман, по-друге Максим Ромашок - проектував цей бар, а зараз працює в ньому. По-третє, це єдиний об'єкт у нашій історії, де було остаточно узгоджено зонування на 19-му варіанті, і це зайняло 6 місяців.Отже, HRAM - це коктейльний бар із п'ятьма барними стійками, сценою та кухнею, розрахований на задоволення потреб 300 відпочиваючих грішників.Окрім трьох основних барів: Vitrage, Smoky та Centrum, довкола яких збираються віряни, є також прихований сервіс бар, який обслуговує лише офіціантів, і секретний бар, про який докладніше ми розповімо пізніше.
БАР VITRAGE
Бар Vitrage - найпривабливіший бар закладу на нашу думку. Віряни магнітом тягнуться сюди, щоб роздивитися ручну роботу вітражу, і їх обмежує лише барна стійка. Цей бар спроектований як "острів з примиканням", щоб гості, розташовані навколо нього, могли бачити один одного, а не лише вітраж.
Ця невелика стійка має всього два робочих місця і призначена для комфортної роботи двох барменів. Станції для барменів розташовані таким чином, щоб вони працювали обличчям до основної групи гостей у залі. Тут є дві комбіновані станції, морозильна шафа і холодильний стіл.
БАР CENTRUM
● По-перше він може змінювати свою локацію. Тобто рухатись. Таке ми зробили вперше, та взагалі ніде такого не бачили. Бар може змінити своє місце розташування залежно від формату події у цей день. Наприклад, якщо в закладі проводиться виступ, бар може бути переміщений та підключений до комунікацій в іншому передбаченому місці.● По-друге, ми пофарбували у чорний колір обладнання цього бару, оскільки бар добре видно з другого поверху, і ми не хотіли, щоб нержавійка блікувала від освітлення.● По-третє, Centrum є найкомпактніший серед барів для двох барменів, які ми коли-небудь створювали. Його функціональність дуже залежить від вправних барбеків, які його обслуговують, щоб забезпечити ефективну роботу.
БАР SMOKY
Отримав свою назву через своє розташування на другому поверсі закладу, де дозволено куріння. Через це в цьому барі подають міцні та окурені коктейлі димом.
Як і всі інші барні стійки в закладі, цей бар розрахований на роботу двох барменів і має дві комбіновані станції, морозильну шафу і холодильний стіл. Так само, як у випадку з баром Vitrage, цього достатньо для обслуговування оточуючих вірян.
Вдале зонування, засноване на принципі "острів з примиканням", дозволяє розмістити гостей навколо бару, де бармени знаходяться в центрі і готують свої складні мікси.
SECRET BAR
В HRAM існує прихований зал, куди на сповідь пускають не всіх. Тому він і називається secret. Цей зал має власну унікальну атмосферу, діджея, освітлення і навіть аромат, розрахований на 40 гостей. Звісно ж, в ньому є власна барна стійка.
Цей бар вже більший за інші та превільований як серед барменів, так і серед гостей. Він був спроектований з урахуванням того, що за ним працюватимуть два бармена. Тому всередині ми маємо подвійну коктейльну станцію, морозильні шафи та холодильний стіл. На відміну від інших барів закладу, перелічене обладнання трохи більше,бо він обслуговує всіх гостей сікрета та офіціантів цього залу.
СЕРВІС БАР ТА ЗАГОТОВКИ
Допитливий ресторатор може задати питання: "Навіщо мати приховану барну стійку та розширювати штат через це?" Але ми готові пояснити це рішення.● По-перше, HRAM є баром, і відсоток продажу коктейлів від усіх продажів закладу наближається до безкінечності. Для такого формату закладу важливо створити зручні умови для сервісу. Офіціантам потрібно мати можливість легко забирати замовлені коктейлі, не витрачаючи час на збір з трьох різних барів. Також, під час свого руху вони можуть здати брудний посуд на мийку.● По-друге, залишаємо барменів за трьома контактними барними стійками лише на гостей. Для вишуканої подачі та сервісу гостей, бармени не будуть відволікатись на офіціантів, а останні не будуть заважати гостям забираючи своїх замовлення. Всі хепі).У виділеній зоні ми маємо сервіс бар, де працюють три людини, обслуговуючи офіціантів. А також заготівельну зону, де готуються премікси для всіх коктейлів з усіх барів до початку роботи закладу. Без цих компонентів заклад просто не міг би існувати.